Spreekstalmeester Sylvia in AHOY

Spreekstalmeester
De in Rotterdam geboren en getogen spreekstalmeester Sylvia Schuyer is noch in de artiesten- en variétéwereld, noch in Kerstcircus Ahoy’ een onbekende. Ook vorig jaar praatte zij alle circusnummers aan elkaar. Al in de piste bekent zij met hartkloppingen en vochtige handen tijdens de repetities haar teksten te hebben geschreven tijdens de halsbrekende toeren van het jonge Bulgaarse Duo Sifolinis in en op het ‘Rad des Doods’. ,,Touwtje springen op zo’n ronddraaiend gevaarte hoog in de lucht…ik moet er niet aan denken.’’

Spreekstalmeester Sylvia Schuyer over de halsbrekende toeren van het jonge Bulgaarse duo Sifolinis in en op het ‘Rad des Doods’: ,,Touwtje springen op zo'n ronddraaiend gevaarte hoog in de lucht...ik moet er niet aan denken.’’ Foto: Kerstcircus AhoySpreekstalmeester Sylvia Schuyer over de halsbrekende toeren van het jonge Bulgaarse duo Sifolinis in en op het ‘Rad des Doods’: ,,Touwtje springen op zo’n ronddraaiend gevaarte hoog in de lucht…ik moet er niet aan denken.’’ Foto: Kerstcircus Ahoy

Later vertelt zij: ,,Het circus loopt als een rode draad door mijn leven. Vanaf mijn zesde heb ik met mijn ouders, Eddy en Jacqueline Schuyer die goochelaars waren, door heel Europa rond getrokken. Zo heb ik mijn talen geleerd. Ik spreek er zes, niet gek hè, voor iemand van ’t Noordereiland,’’ lacht zij niet zonder trots.
Sylvia en haar man Hans – beter bekend als The Great Hansini – treden regelmatig als goochelaars op in Nederland of op cruiseschepen. Bovendien was zij eerder spreekstalmeester; tien jaar in Eindhoven en twee jaar in Den Bosch.

 

[reviews]