Sylvia, Goochelaar Rotterdam


Sylvia uit Rotterdam is een professionele top goochelaar die te huren is voor ieder evenement, feest of jubileum. Met een dosis humor en sprankelende dynamiek weet zij op elk feest de juiste snaar te raken. Zij is de ideale ijsbreker en verbind de gasten met elkaar door haar unieke magie.

Kleurrijk, verrassend maar bovenal met respect naar elke gast.

Als tafelgoochelaar, kinderfeestje of op een bedrijfsevenement,

Sylvia is overal op haar plaats.

Tafelgoochelaar of podiumshow, Sylvia is een opwaardering voor elk feest.

lees de reviews en neem vrijblijvend contact op.


de Wereld vol Magie

auteur: Sylvia Schuyer


Hoe word ik een echte goochelaar? De bekende goochelartiest Sylvia Schuyer legt in dit praktische, kleurrijke boek uit hoe kinderen een volleerd goochelaar kunnen worden. De diverse trucs worden aan de hand van foto's stap voor stap uitgelegd. Met sterretjes wordt aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is van de truc. Na het doorlopen van alle goochellessen kunnen de kinderen een echt tovenaarsdiploma halen!goochelaar rotterdam | goochelaar Sylvia Schuyer

Berichten uit de oude (goochel)doos


Historische berichten over goochelaars uit de geschiedenis.

Fred Kaps

ENSCHEDE, maandag. — Voor de tweede maal is Fred Kaps goochelkamploen van Nederland geworden. Hij won de ereprijs op het goochelaarscongres in Enschede en is nu, behalve tweemaal 'houder van de Internationale Grand Prix, dubbel landskampioen. In de afdeling karto-magie won de Amsterdammer Eddy Taytelbaum de eerste prijs, Doe (dr. R. A. Koopman luit Rotterdam) won de eerste prijs voor Isalon-magie, Eddy Schuyer, Rotterdam, werd eerste bij het kinder-goochelen, Ma- I ranto. Amsterdam, werd winnaar manipulatie en Evelyn Rosé, België, kreeg de eerste prijs algemeen goochelen.

Bron: het Parool 20-07-1959

Een beroemd goochelaar overleden.

Kapitein Clive Maskelyne, de bekende illusionist en goochelaar, is op een zeereis naar Engelsch-Indië eergisteren gestorven. Hij was de grootste goochelaar van zijn tijd en in zijn theater te Londen heeft hij. samenwerkende met familieleden, aan millioenen menschen genotrijke uren verschaft.
Hij heeft ook naam gemaakt met het ontmaskeren, van twee valsche mediums.

Bron: het Vaderland 19-09-1928
Bellachini.

OPHOVEN—SITTARD. 
Zondag trad alhier in het patronaat als goochelaar en illusionist op de welbekende goochelaar Bellachini jr. De aanwezigen werden door Bellachini verrast met sterke toeren van zijn kunst, ook op het gebied van hypnotiseeren. Telkens klonk een luid applaus door de zaal, als de goochelaar een zijner prachtige nummers vertoonde.

Bron: de Limburger 30-05-1933


Fred Kaps won gouden goochelaar

ROME, maandag (AP). — De Nederlandse goochelaar Fred Kaps heeft de eerste prijs gewonnen van het derde internationale goochelfestival van Sant' Andrea Bagni. Hij ontving gisteravond aan het slot van het vierdaagse festival, waaraan deelgenomen werd door goochelaars uit tien landen, het beeldje van de Gouden Goochelaar.


Bron: het Parool 22-07-1963

MARINEMAN WORDT GOOCHELAAR

 Eddy Schuyer thans prof.
„'t Is jammer", zei gisteravond de heer v. d. Ende/chef d'équipage van de onderzeedienst, „dat Eddy Schuyer ons gaat verlaten, want we hebben een zeer energieke kracht aan hem gehad, die het O.S. en 0.-werk (Ontwikkeling, Sport en Ontspanning) op enthousiaste wijze heeft gedaan. Hij was een uitstekend organisator van feestavonden en cursussen".
Eddy A. Schuyer, de bekende onderwater-goochelaar van Ahoy', nam gisteravond in Palace afscheid van de marine om zijn liefhebberij nu definitief als beroep uit te gaan oefenen. Zijn marine-collega's lieten hem node gaan, maar nu ze hem toch niet meer konden tegenhouden namen ze de gelegenheid te baat om hem hartelijk dank te zeggen en hem een afscheidscadeau aan te bieden, in de vorm van een fraaie electrische klok.
De heer Gerard Hulscher, directeur van het theaterbureau Minerva, bood Eddy officieel zijn eerste profcontract aan. Hij heette de nieuwe artiest namens de Nederlandse Bond van Ondernemers in het Theaterbedrijf hartelijk welkom.
Dat deed ook de conferencier van de avond, Daan Hooykaas, uit naam van alle collega's.
Het was een uitstekend variétêprogramma dat door de heer Hooykaas aan elkander werd gelijmd. Hoofdnummer was natuurlijk Eddv Schuyer zelf, die zijn bliksemsnelle goochelnummer weer op geroutineerde wijze voor het voetlicht bracht.
Veel succes oogstten ook Carla met haar sprekende poppen, Diana en Daranti met hun muzikale show, de antipodist Corelli, Ted Valerio met zijn accordeon en Karel Brouwer, die het publiek weer deed schateren om zijn vrolijke boerderij „Niotna".
Na afloop werd er gedanst op muziek van de mariniersband. De leiding van het bal berustte bij Henk Bukman.

Bron: Het Vrije Volk 05-11-1952